MENIU

Trei tineri, printre care şi un minor, au vrut să violeze o fată de 14 ani. Doi dintre ei, arestaţi

Trei indivizi au vrut sã violeze o minorã la Husi. Grav este faptul cã unul dintre ei nu avea împliniti nici 16 ani. Procurorii care au instrumentat cazul i-au adus în fata instantei cu propunere de arestare preventivã pe ceilalti doi, fatã de care instanta a admis arestarea preventivã pentru 30 de zile, scrie vremeanoua.ro. Fata este minoră, şi are are 14 ani.

Instanta Judecãtoriei Husi a dispus ieri, în camera de consiliu, arestarea preventivã a doi indivizi, Manolache Cosmin si Vasilache Cosmin Mihai, acuzati cã au vrut sã violeze o fatã. Un al treilea inculpat în acest dosar este un minor în vârstã de nici 16 ani.

“Instanta a dispus arestarea celor doi inculpati pentru o perioadã de 30 de zile, pentru sãvârsirea infractiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal si tentativã de viol”, a precizat instanta.

În ceea ce priveste cel de-al treilea inculpat, minorul de nici 16 ani, procurorii huseni au spus cã acesta urmeazã sã fie dus la o expertizã psihiatricã, pentru a se vedea dacã are sau nu discernãmânt. Unul dintre inculpatii arestati are vârsta de 20 de ani, iar ceãlãlalt 18 ani.

“Victima din acest dosar este o persoanã minorã”, au precizat anchetatorii. Indivizii au depus deja contestatie împotriva acestei hotãrâri a instantei de la Husi. Solicitarea lor, prin apãrãtorul din oficiu, de a li se aplica mãsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar le-a fost respinsã, probele strânse de procurorul de caz fiind suficiente, a considerat instanta, pentru a dovedi cã indivizii prezintã pericol public concret.