MENIU

Trei tineri brăileni au realizat o platformă de depistare a plagiatelor. Cum functioează aplicația

Tinerii brăileni IT-iști FOTO: Realitateadebraila.net

Trei tineri antreprenori brăileni, foști absolvenți ai Colegiului Național Nicolae Bălcescu din Brăila, au identificat nevoia unei platforme de depistare a plagiatelor în 2018, când erau studenţi, însă proiectul s-a concretizat abia în luna iunie a anului 2021. De la lansarea platformei aproximativ 1.000 de studenţi şi-au verificat lucrările prin intermediul platformei Deneplagiat.ro, scrie Realitateadebraila.net

Ca student la două facultăţi, una în Marea Britanie şi o alta în Ro­mânia, Radu Pupezeanu a putut ob­serva o diferenţă între cele două sisteme de educaţie şi a iden­tificat o nevoie pe care studenţii de la uni­ver­sităţile locale o aveau, lucru care l-a deter­minat să pornească pe drumul antreprenoriatului.

Povestea Deneplagiat.ro a început în 2018, când trei tineri, Radu Pupezeanu, Andrei Rădulescu şi Carina Deaconu, se aflau încă pe băncile facultăţii. 

După mai multe discuţii avute cu colegii lor, şi-au dat seama că nevoia unei platforme de verificare a conţinutului plagiat era mai mare decât o anticipaseră ei. 

După ce a identificat această problemă, el a decis alături de prietenii săi, Andrei Rădulescu şi Carina Deaconu, să pornească în lumea antreprenoriatului prin lansarea unei platforme de verificare a conţinutului plagiat care să se adreseze studenţilor, dar care să aibă şi funcţionalităţi diferite faţă de ceea ce se găseşte în piaţă. 

Astfel, în luna iunie a anului 2021 plaftorma Deneplagiat.ro a fost lansată.

Platforma celor trei tineri brăileni este construită cu ajutorul unui software care foloseşte inteligenţă artificială şi machine learning, astfel încât poate să identifice chiar şi conţinutul parafrazat.

Mare parte din facultăţile din România lucrează cu astfel de platforme, însă la ele au acces doar profesorii. 

Platforma celor trei tineri vine în întâmpinarea studenţilor, iar software-ul pe care se bazează Deneplagiat.ro reduce din erorile pe care în mod normal le dau paltformele de acest tip. 

Antreprenorii se gândesc să îşi extindă platforma la nivelul ţării, astfel încât să se adreseze studenţilor de la toate universităţile din ţară. 

De asemenea, cei trei îşi doresc să îşi extindă activitatea şi către alte domenii.

 

 

Mai multe articole despre:
brăileni it tineri it-isti aplicatie plagiat