MENIU

Trei tineri, arestați după ce au furat banii pensionarilor. Suspecții au fugit cu seiful unei asociații pentru vârstnici

Tineri arestați pentru furt calificat

Trei tineri au fost arestați preventiv după ce ar fi furat un seif din sediul unei asociaţii a pensionarilor din localitatea Petroșani. Aceștia ar fi plecat cu peste 168.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Suspecții, din Petroșani, au vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani.

Aceștia au fost reţinuţi în urma unor percheziţii făcute  într-un cartier din localitate. 

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 7 spre 8 iulie, cei trei suspecți, împreună cu un complice, au forțat uşa de acces a casieriei asociaţiei. De acolo, cei patru au luat un seif cu bani, pe care l-au încărcat în portbagajul unei maşini.

Magistraţii Judecătoriei Petroşani au emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat, al patrulea tânăr fiind deja în arestul Poliţiei.

”Până în momentul de faţă a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat, suma respectivă fiind ridicată de la locuinţa bărbatului aflat în stare de arest preventiv", a precizat IPJ Hunedoara.

În urma deficiențelor constatate, reprezentantul asociaţiei de pensionari din Petroşani a fost amendat cu 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfăşura, potrivit Agerpres.