MENIU

Trei preoți dați afară în urma scandalului sexual ce a dus la arestarea fostului episcop de Huși

episcop Husi
episcop Husi

Trei preoți de la Seminarul Teologic au fost dați afară după arestarea episcopului de Huși, acuzat de abuzuri sexuale. Directorul seminarului și doi pedagogi sunt suspectați că știau chiar de la victime despre faptele episcopului Bârlădeanu, dar n-au făcut nimic. Episcopul de Huși a fost arestat la trei ani după scandalul sexual în care a fost implicat.

Destituirea directorului Seminarului Teologic, preotul Andrei Zăgan, şi a pedagogului, respectiv supraveghetorului, preoţii Gheorghe Vrabie şi Ştefan Şelaru, a venit urmare a deciziei Episcopului Huşilor, PS Ignatie, de a le retrage binecuvântarea, obligatorie pentru a ocupa funcţiile în cauză, respectiv pentru a desfăşura activitate didactică, potrivit purtătorului de cuvânt al Episcopiei Huşilor, relatează Realitatea Plus.

Directorul destituit al Seminarului rămâne preot, dar nu mai predă. 

Cei trei preoţi erau cunoscuţi drept apropiaţi ai fostului episcop Corneliu Bârlădeanu, iar anchetatorii îi suspectează că au ştiut despre abuzurile sexuale ale înaltei fețe bisericești.

Episcopul a fost arestat la trei ani după un scandal de şantaj sexual. Pe 22 mai,  Corneliu Bârlădeanu şi Sebastian Jitaru au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de viol şi agresiune sexuală în formă continuată.

Cei doi au cerut anularea arestării preventive, iar magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit vineri termenul cauzei.

Mai multe articole despre:
episcop husi sexual dosar arestat