MENIU

Trei plante îndrăgite de sărbători ascund pericole uriașe. Cât de toxice sunt aranjamentele cu aceste flori

Trei plante îndrăgite de sărbători ascund pericole uriașe. Cât de toxice sunt aranjamentele cu aceste flori

După cum știm cu toții, există unele plante care au devenit, practic, sinonime cu sărbătorile de iarnă, iar orice aranjament floral pe care îl vom cumpăra în această perioadă va avea și aceste flori. Este vorba despre Crăciuniță, vâsc, dar și tisa, plante atât de îndrăgite și de către români. Însă nu mulți dintre noi știu și că ele pot avea proprietăți toxice! 

Crăciunița a devenit extrem de populară, atunci când vine vorba despre sărbătorile de iarnă. Însă, în ciuda faptului că această floare este atât de frumoasă, cerctări efectuate de către cei de la Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) au arătat că este și toxică!

„Vorbim despre o plantă cunoscută şi apreciată, chiar în această perioadă ea se află la loc de cinste pentru că este un simbol al Crăciunului. Înfloreşte acum, în perioada aceasta a Crăciunului şi din acest motiv a primit şi denumirea populară de Crăciuniţă”, a spus Costel Vînătoru, directorul BRGV.

„Trebuie să avem grijă atunci când o îngrijim, în special când îi rupem frunzele, lăstarii, trebuie să ne spălăm bine pe mâini cu săpun, pentru că sucul acela dacă rămâne pe mâini şi ducem mâna la ochi, la gură, putem să avem iritaţii destul de dure sau foarte grav, putem să facem toxiinfecţie alimentară. Mare atenţie şi la copii în perioada aceasta, mai ales cei care sunt mici, lăsaţi nesupravegheaţi şi care au tendinţa de a duce la gură tot ceea ce prind”, a avertizat acesta.

Citește continuarea pe click.ro

Mai multe articole despre:
plante pericol toxic