MENIU

MAE, anunţ oficial despre camionul cu 71 de refugiaţi morţi: Proprietarul camionului nu este român!

Ministerul de Externe a anunţat că niciun român nu este implicat în cazul camionului găsit în Austria, în care au fost găsiţi 71 de refugiaţi morţi. Iniţial, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, a spus că şoferul mașinii ar fi fost român.

Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat că proprietarul camionului în care au fost găsiţi cei 71 de refugiaţi morţi, nu este român, niciun român nefiind implicat în acest caz. Informaţia este confirmată şi a fost notificată de autorităţile austriece, a mai precizat aceasta.

UPDATE: În total, patru persoane au fost arestate în cazul celor 71 de imigranţi  găsiți morți în Austria. Acestea sunt proprietarul camionului - un cetățean bulgar de origine libaneză -, alți doi bulgari și un afgan. Ei se află, în prezent, după gratii, în Ungaria. 

Ieri, 71 de refugiați sirieni au fost găsiți morți într-un camion abandonat, pe o stradă din Austria. Oamenii se sufocaseră în mașină. 

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat, ieri, că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul autoutilitarei abandonate în Austria, după ce Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, a spus că şoferul mașinii ar fi român.

Ministerul de Externe dă lămuriri în această după-amiază despre cazul celor 71 de refugiaţi găsiţi morţi într-un camion din Austria, despre care s-a spus iniţial că ar fi fost condus de un român. Conferinţa de presă este programată pentru ora 17.30.

În schimb,18 români au fost reţinuţi în Ungaria, cu propunere de arestare preventivă, fiind reținuți pentru trafic de persoane, dar niciunul dintre aceștia nu a solicitat asistență consulară, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.