MENIU

Trei moschei din California amenințate în scrisori de sprijin pentru Donald Trump

Moschee din SUA

Trei moschei din California au primit în ultimele zile o scrisoare identică plină de amenințări islamofobe dând asigurări că președintele ales, Donald Trump, "va face curat în America", a informat duminică principala asociație a americanilor musulmani, citată de AFP.

Adresată "copiilor lui Satan" și afirmând că Donald Trump "va face curat în America și îi va reda măreția", aceeași scrisoare conținând insulte islamofobe a fost trimisă celor trei moschei, determinându-i pe responsabilii filialei CAIR (The Council on American-Islamic Relations) din California să solicite o protecție sporită din partea poliției în jurul lăcașurilor de cult musulmane.

Prima scrisoare a fost primită joi la centrul islamic Evergreen din San José, în nordul Californiei, iar celelalte două au fost semnalate sâmbătă de moschei din Long Beach și Claremont, în apropiere de Los Angeles.

Poliția "trebuie să ancheteze asupra acestei campanii islamofobe având ca țintă locuri de rugăciune din California, considerându-o ca un act de intimidare religioasă", a declarat responsabilul filialei CAIR din Los Angeles, Hussam Ayloush, într-un comunicat.

"Liderii statului nostru trebuie să se ridice împotriva intoleranței tot mai mari vizându-i pe musulmani care duce la asemenea fapte", a continuat el.

Poliția federală americană FBI a înregistrat o creștere cu 67% a numărului actelor antimusulmane în 2015.

La rândul său, CAIR afirmă că a constatat o "creștere a faptelor având ca țintă americanii musulmani (1% din totalul populației) și alte minorități, după alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie", câștigate de republicanul populist.

Numeroase asociații de luptă împotriva rasismului și opoziția democrată au semnalat o intensificare a actelor de violență și hărțuire împotriva minorităților după victoria republicanului, a cărui campanie a fost marcată de acuzații la adresa musulmanilor și islamului.

"Nu faceți asta, este îngrozitor", a spus Donald Trump după victoria sa, adresându-se autorilor unor acte rasiste.

Mai multe articole despre:
SUA moschee