MENIU

Trei liceeni diplomați, despre problemele globale, la Ambasador România

Diplomaţii Statelor Unite ale Americii, Federaţiei Ruse şi Germaniei au vorbit, la Realitatea TV, despre terorism, conflicte şi economie. Nu vorbim de ambasadorii acestor ţări, ci de trei tineri absolvenţi ai unor cursuri de diplomaţie, care au fost invitaţi în emisiunea ,,Ambasador România".

Unul dintre tineri a jucat rolul reprezentantului Federaţiei Ruse şi a discutat, printre altele, despre implicarea lui Putin în Siria.

"Rusia împreună cu Bashar al Assad a atacat pozitii ale ISIS. Rusia împreună cu Bashar al Assad a avans spre orașul strategic Palmyra si l-a recucerit până la urmă, împreună cu toate monumentele UNESCO", spune CIPRIAN ANGHEL.

Un alt tânăr a intrat în pielea unui diplomat al Statelor Unite.

"America, spre deosebire de Rusia, din punct de vedere legal, a invadat Irakul într-un mod complet legitim. A fost o bază legală care a permis această acțiune, spre deosebire de invazia Rusiei. (...) Este foarte greu să faci o reformă într-o țară care în primul rând a fost creată artifical și într-o țară în care nu există cultura unei guvernări organizate. În Irak și în toate țările arabe exista foarte multe facțiuni religioase, sociale, care sunt foarte greu de pus la un loc", spune ANDREI NICOLAE.

A venit şi rândul diplomatului din partea Germaniei, rol jucat de o tânără.

"Se doreste o stabilitate în regiune, cum am zis, Germania a impus sanctiuni Rusiei, că tot vorbeam despre acel petrol", spune BEATRICE HORVATH. 

Alexandru Cumpănașu: "Dar a mai primit gazele acelea ieftine, adica in paralel, ca mie nu mi-e clar...".

BEATRICE HORVATH: "Nu cred ca este nevoie să răpsund acestei întrebări".

Cei trei invitaţi ai emisiunii Ambasador România au absolvit cursuri de diplomaţie în cadrul Complexului Educaţional Lauder-Reut.

 
Mai multe articole despre:
Rusia Germania diplomaţi AMBASADOR ROMÂNIA