MENIU

Trei copii din Călăraşi, salvaţi cu elicopterul din IADUL ALB

Trei copii din Călăraşi cu viroze respiratorii severe, preluaţi cu un elicopter SMURD

Trei copii din Călăraşi, care suferă de viroze respiratorii severe, au fost preluaţi cu un elicopter SMURD, joi după-amiază, şi transportaţi la un spital din Bucureşti, intervenţia elicopterului fiind solicitată în condiţiile în care accesul ambulanţelor ar fi durat prea mult timp.

Un elicopter SMURD Bucureşti a intervenit, joi după-amiază, în judeţul Călăraşi, pentru a prelua trei copii cu vârste mici, care suferă de viroze respiratorii severe.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenşă Călăraşi, elicopterul a fost solicitat să intervină în localitatea Gălbinaşi, de unde i-a preluat pe cei trei copii, doi băieţi, cu vârste de un an şi doi ani şi o fetiţă de două luni, pe care i-a transportat la un spital din Bucureşti.

Elicopterul a fost solicitat să intervină în condiţiile în care drumurile în zona Gălbinaşi sunt acoperite cu mari cantităţi de zăpadă, ceea ce îngreunează deplasarea rapidă a ambulanţelor, iar copiii aveau nevoie urgentă de asistenţă medicală.

Mai multe localităţi din Călăraşi, judeţ care miercuri s-a aflat sub avertizare de cod roşu, se află sub nămeţi, în unele zone stratul de zăpadă viscolită ajungând până la doi metri şi jumătate. Una dintre cele mai afectate este localitatea Buzoieni, unde stratul de zăpadă ajunge până la acoperişurile caselor. Pompierii intervin în zonă cu un utilaj de descarcerare grea.

Un număr de 24 de militari îi ajută pe localnici să facă pârtie către magaziile cu lemne, grajdurile animalelor şi grupurile sanitare din curţi. Nămeţii fac imposibil accesul oamenilor la anexele gospodăreşti în localităţile Modelu şi Constantin Brâncoveanu, unde stratul de zăpadă ajunge până la doi metri.

Paramedicii de la SMUD Călăraşi s-au deplasat, joi, cu un utilaj cu şenile pentru a ajunge în localitatea Dichiseni, de unde au preluat un tânăr de 17 ani cu probleme medicale, pe care l-au transportat la spitalul din Călăraşi.

Mai multe articole despre:
copii Călăraşi SMURD SMURD CĂLĂRAŞI