MENIU

Trei cazuri de pestă porcină depistate în județul Vaslui

pesta porcina vaslui

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat astăzi Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) transmisibile ale animalelor şi a zoonozelor la nivelul județului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri în confirmare pentru combaterea  Pestei Porcine Africane (PPA) la mistreți –  Fondul de Vânătoare nr. 42 Bârlad, județul Vaslui și Planul de măsuri în confirmare pentru combaterea Pestei Porcine Africane la mistreți – Fondul de Vânătoare nr. 46 Brădicești.

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prin buletin de analiză rezultatul pozitiv în ceea ce privește detecția antigenului virusului pestei porcine africane prin imunofluorescență directă pentru:

-un mistreț de sex masculin în vârstă de 6 luni, identificat cu numărul matricol RO 0662925 vânat pe raza Fondului  de Vânătoare nr. 42 Bârlad, municipiul Bârlad;


-doi mistreți găsiți morți în satul Chircești comuna Miclești, pe raza Fondului de Vânătoare nr. 46 Brădicești (aparținând Ocolului Silvic Dobrovăț Iași). 

S-au aplicat măsurile de control specifice, stabilite prin Manualul operațional pentru Pestă Porcină Africană la mistreți și planul de măsuri specific acestei situații. Citește continuarea pe realitateadevaslui.net.

Mai multe articole despre:
Vaslui