MENIU

Trebuie să fie executat mâine, prin injecție letală, și tocmai a făcut un anunț halucinant

Un condamnat la moarte care își așteaptă execuția prin injecție letală a luat decizia a schimba modul în care va muri, cu scopul de a suferi mai puțin.

J.W. Ledford Jr, un deținut din Georgia, SUA, ar trebui să moară marți. Motivul: și-a înjunghiat mortal vecinul în 1992. Metoda de execuție: injecție letală.

Resemnat în privința sfârșitului, Ledford nu este însă convins de metoda de execuție.

Avocații săi încearcă pe ultima sută de metri să convingă autoritățile să îl execute pe condamnat prin împușcare.

Ledford suferă de o boală care necesită tratament cu Gabapentin, un medicament cu efect anticonvulsiv.

Experții citați de avocați spun că expunerea pe termen lung la acest medicament afectează creierul și ar putea bloca efectul substanțelor care produc starea de inconștiență. "Există un risc substanțial ca domnul Ledford să fie conștient în timpul agoniei, în timp ce pentobarbital ( din cocktailul letal) îi atacă sistemul respirator, privând creierul, inima și plămânii de oxigen și provocând moartea", au explicat avocații.

În vreme ce procurorii au respins concluziile avocaților ca pur speculative, problema execuțiilor prin injecție letală este una frecventă în SUA.

Cazuri în care cocktailul letal a funcționat defectuos și a provocat prelungirea agoniei condamnaților executați au fost semnalate în mai multe rânduri.

 

Mai multe articole despre:
Georgia injecţie letală J.W. Ledford Jr