MENIU

Trebuie descărcat din nou certificatul verde după doza 3? Răspunsul CNCAV

Certificat verde digital COVID Foto: INQUAM/George Călin

Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze, însă CNCAV a tramis că în acest caz nu va fi valid. 

“Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

Certificatul verde privind Covid-19 poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi prezentată atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

În urma comentariilor făcute pe pagina RO Vaccinare, mai multe persoane au întrebat despre generarea certificatului verde după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid.

Reprezentanţii RO Vaccinare au răspuns că „Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”.

Un alt utilizator a întrebat dacă a descărcat deja certificatul pe telefon după a doua doză se va actualiza automat după administrarea booster-ului.

„Trebuie să generați un nou certificat, dar nu este necesar. Certificatul generat în urma vaccinării cu schemă completă este suficient”, a fost răspunsul administratorilor paginii RO Vaccinare.