MENIU

Traseul turistic "300 de scări" din Slănic Moldova, închis definitiv de Ocolul Silvic Bisericesc

Închiderea traseului celor 300 de scari, anuntata initial ca temporara, s-a dovedit a fi una definitiva si a fost o scânteia care a aprins un conflict care mocnea deja in Slanic Moldova. Revoltat de pozitia celor care raspund de soarta padurilor, primarul Andrei Serban a anuntat ca va pazi drumurile, noaptea, pentru a-i opri pe transportatorii de lemn.

Miercuri, referindu-se la masura luata de reprezentantii Ocolului Bisericesc, edilul a fost categoric: „Sub nicio forma nu au dreptul sa inchida traseul celor 300 de scari. Ei sunt proprietarii padurii, nu ai cailor de acces. Cineva de la Inspectoratul Silvic a afirmat ca ei platesc o taxa. Nu-i adevarat! Ei platesc taxe pentru drumurile nationale, nu si pentru drumurile din UAT (Unitatea Administrativ Teritoriala) Slanic Moldova”.

Primarul arata ca are probleme si cu Ocolul Mereni, si cu Directia Silvica, mai exact „cu toti cei care exploateaza padurile din zona si pun in pericol existenta statiunii Slanic Moldova.” Cei care ar trebui sa controleze modul in care se fac taierile si sa aplice sanctiuni, când au loc abuzuri, sunt reprezentantii ITRSV Suceava, afirma Andrei Serban.

Ce se intâmpla de fapt? „Singurul loc in care au venit sa aplice sanctiuni a fost Primaria Slanic Moldova. Pe motivul ca nu am plantat copaci ca sa compensam taierile efectuate pe traseul pârtiei de schi, ne-au amendat cu 100 de milioane de lei vechi. Le-am explicat ca vom planta la toamna, dar a trebuit sa platim pe loc 50 de milioane, or pentru o primarie modesta, ca a noastra, orice leut conteaza”, a declarat Andrei Serban.

Vezi mai multe pe deşteptarea.ro.