MENIU

Transportul minerilor în carierele CE Oltenia, sistat în urma controalelor ITM - mașini vechi de 50 de ani, probleme grave cu evacuarea de urgență

Transportul minerilor în carierle CE Oltenia, sistat în urma controalelor ITM

Transportul minerilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia a fost oprit în urma contoalelor efectuate de Inspecția Muncii.

Transportul minerilor în carierele Complexului Energetic Oltenia a fost oprit în urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă. Muncitorii sunt transportați cu mașini vechi de 50 de ani. 

Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a finalizat controlul în carierele CE Oltenia, început după accidentul de la Jilț, unde trei oameni au murit și zece au fost răniți. Luni a intrat în vigoare o măsură de sistare a activității de transport în cariere până la remedierea deficiențelor.

Au fost constatate nereguli cu privire la siguranța transportului oamenilor în cariere, porind de la lipsa centurilor de siguranță, a truselor de prim ajutor, cauciucuri sparte, până la probleme legate de evacuarea de urgență.

Toate mașinile de transport au fost trase pe dreapta. Asta înseamnă că angajații trebuie să meargă pe jos până la punctele de lucru, prin noroi.