MENIU

Transportul în Germania, paralizat de o grevă generală! Sindicatele pun presiune pe Guvernul de la Berlin: principalele revendicări

Gară Germania/ Profimedia

Sidicatul pentru domeniul căilor ferate și al transporturilor EVG din Germania a făcut, miercuri, un apel la grevă naţională în sectorul transportului pentru ziua de vineri. Una din companiile care ar urma să fie afectată va fi operatorul feroviar Deutsche Bahn. EVG vrea o creștere salarială de 12% sau cel puțin 650 de euro.  Acest lucru ar însemna că angajații care câștigă mai puțin ar primi o primă disproporționată. Sindicatele susțin că acești lucrători au suferit în mod deosebit de grav din cauza inflației. În acest fel, personalul de pază sau cel care se ocupă de curățenie ar primi o creștere salarială de peste 25%.

Greva ar urma să afecteze 50 de companii şi va avea loc între orele 3:00 am (01:00 GMT) şi 11:00 am (09:00 GMT), a precizat sindicatul EVG care îi reprezintă pe angajaţii din sectorul feroviar şi al transporturilor, transmite Reuters citat de HotNews.ro.

EVG i-a avertizat pe navetişti că trebuie să se aştepte la întârzieri şi chiar la anulări de curse.

 „Nici un tren nu va circula în această republică vineri”, a declarat negociatorul EVG Cosima Ingenschay, potrivit site-ului Sueddeutsche.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Sindicatul Verdi a făcut şi el un apel către angajaţii care lucrează la punctele de control de la trei aeroporturi germane să intre în grevă în zilele de joi şi vineri.

Sistemul de transporturi riscă, practic, să fie paralizat. Conducerea aeroportului din Hamburg a avertizat încă de marţi că toate plecările vor fi anulate, ceea ce va afecta aproximativ 80.000 de călători.

Mai multe articole despre:
greva transporturi germania