MENIU

Transportatorii s-au săturat: nu mai putem aşteapta 2-3 luni pentru o înmatriculare!

Transportatorii rutieri cer guvernului şi Ministerului de Interne să propună soluţii de urgenţă pentru ca înmatricularea autovehiculelor comerciale să se facă în cel mult 2 ore, pentru a debloca activității transportatorilor români afectați. 

Potrivit comunicatului UNTRR, în prezent transportatorii români trebuie să aștepte între 60 şi 90 de zile pentru o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor.

"Considerăm inacceptabil ca în România, o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim 2 ore, ca în orice alt stat membru UE și chiar din afara Uniunii, precum Republica Moldova,"se spune în comunicatul UNTRP .

Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare. 

Comunicatul reaminteşte că industria transporturilor rutiere are o contribuție în creştere la PIB, fiind principala modalitate de transport utilizată pentru exporturi iar orice blocaj afectează buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

Mai multe articole despre:
transportatori UNATR