MENIU

Transportatorii anunţă un protest masiv anti-UBER în faţa Guvernului

Transportatorii anunţă pentru miercuri, 13 decembrie, un protest masiv în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară, ei manifestându-şi nemulţumirea pentru concurenţa neloială adusă de şoferii UBER, netaxată de Guvern.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță începerea protestelor.

Miercuri, 13 decembrie, pină in 5.000 de transportatori de persoane vor protesta în fața sediului Guvernului și alți peste 30.000 în toate marile orașe din țară( Timișoara, Arad, Iași, Brașov, Bacau, Craiova, Constanta etc.), între orele 09.00-20-00.

"Guvernul nu e în stare să elimine concurența neloială din transporturile rutiere, nu e în stare să elimine fraudarea bugetului național de către politicienii care au făcut-o posibilă și care o susțin, acei oameni politici care vor de fapt haos în transportul de persoane, pentru ca prin interpuși sau prin membrii propriilor familii să facă ce vor în această țară – de exemplu, fostul președinte ANAF și familia lui", se spune în comunicatul COTAR.

Transportatorii solicită premierului Tudose să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să elimine sintagma "în mod repetat" din Legea 38/2003.

"Domnule premier, Guvernul nu este în stare să dea o OUG care să elime pirateria, activitatea neautorizată din transporturi, lucru cerut și de cei care aplică legea în trafic, adică de organele abilitate ale statutului. Până la ce nivel au ajuns cei care sprijină pirateria din transporturi?", a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Transportatorii autorizați spun că ei sunt obligați să aibă case fiscale pe fiecare mașină în parte și să respecte Codul Fiscal, în timp ce firmelor care fac concurență neloială nu li se cer aceste lucruri și nici nu suportă consecințele nerespectării legii. "În Codul Fiscal nu scrie că printr-o aplicație oarecare, prin tarife dinamice în funcție de trafic și aglomerație, putem încasa bani sau contoriza o "cursă" din punctul A în Punctul B fără să respectăm legislația".

Mai multe articole despre:
proteste transportatori COTAR