MENIU

Tramvaie blocate în Bucureşti, din cauza depunerii de gheaţă pe reţeaua de contact

Tramvaiele liniei 41 au fost blocate, duminică, pe ambele sensuri, din cauza depunerii de gheaţă pe reţeaua de contact, reprezentanţii RATB introducând autobuzul 641 pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41, anunţă instituţia.

"Pe şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel, sens Piata Presei, un tramvai din linia 41 s-a defectat, cauza este depunerea de gheaţă pe reţeaua de contact. Tramvaiele sunt blocate, pe ambele sensuri”, au precizat reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), pe Twitter.

Aceştia au mai adăugat că s-a optat pentru o alternativă: „La ora 13:25, RATB a introdus linia naveta de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, iar la ora 13:31, de la capăt de linie Ghencea, pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41”.

După câteva zeci de minute, circulaţia s-a reluat pe ambele sensuri.

"Avand in vedere fenomenele meteo extreme din ultimele ore - ploaie inghetata-  care favorizeaza formarea poleiului in Capitala, operatorii responsabili cu programul de deszapezire si combatere polei actioneaza  cu 73 utilaje care imprastie material antiderapant pe rampe, pante, poduri si pasaje si  pe arterele cu trafic RATB. Precizam ca  numarul de utilaje va fi suplimentat daca conditiile meteo o vor impune. Echipele RATB au intervenit pentru dezghetarea firului de contact de pe linia tramvaiului 41, care a fost blocata din cauza ca in zona Podului Ciurel reteaua de contact a tramvaiului a inghetat. La aceasta ora, problema s-a remediat, iar circulatia tramvaielor de pe linia 41 a fost reluata. Autobuzele liniei 641 introduse in momentul blocarii tramvaiului vor circula pana se va restabili intervalul de succedare a mijloacelor de transport", informează Primaria.

Echipe ale Politiei Locale se afla in teren pentru a verifica modul in care se intervine si pentru a sesiza problemele ce pot aparea din cauza poleiului.

 

Mai multe articole despre:
gheaţă tramvai 41