MENIU

Traian Băsescu: "Românii nu pot trăi despărţiţi de Prut, după voinţa lui Stalin şi Hitler"

Fostul preşedinte al României s-a aflat la Chişinău, la sfârşitul lunii octombrie, unde a participat la constitutirea organizaţiei de tineret a Partidului Unităţii Naţionale (PUN). Acesta spune că "românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit, după voinţa lui Stalin şi Hitler".

Fostul preşedinte a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care reiterează ideea unirii Republicii Moldova cu România.

"Am fost la Chişinău pentru a participa la constitutirea organizaţiei de tineret a Partidului Unităţii Naţionale (PUN), al cărui preşedinte de onoare sunt. Este în politica noului partid unionist atragerea masivă a tinerilor din Republica Moldova, cu sprijinul cărora se poate realiza unirea Republicii Moldova cu România. Unul din mesajele mele a fost că românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit, după voinţa lui Stalin şi Hitler, care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâşiat ţara", a scrie Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Igor Dodon: România nu are bani pentru UNIRE

Pe de altă parte, preşedintele Igor Dodon susţine că România nu are resurse financiare suficiente pentru a-şi putea asuma o eventuală Unire. În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, oferit marţi, 31 octombrie, Igor Dodon a fost întrebat dacă ideea Unirii Republicii Moldova cu România este intens discutată la Chişinău.

Şeful statului a menţionat că subiectul respectiv este actualizat în contextul campaniei electorale, în realitate, potrivit lui, România nu are avea bani pentru Unire, notează adevărul.ro.

Igor Dodon: România ar suferi de indigestie dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, mai declara la începutul lunii septembrie că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declării în afara legii a cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova, relatează Agora.md.

Preşedintele moldovean a afirmat că România va suferi de ”indigestie”, dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova. „Scenariul unei uniri înseamnă un scenariu de război civil în Republica Moldova, prea mulţi nu-şi doresc asta. Printre altele, România niciodată nu va putea înghiţi Republica Moldova. Asta va duce la indigestie pentru ei, figurat vorbind. Va duce la lichidarea statului român, pentru că mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România. Nu trebuie să vă jucaţi cu focul în ceea ce priveşte unirea”, a afirmat Dodon.