MENIU

Traian Băsescu, atac violent la Victor Ponta: Şi-a făcut casă la Cornu ca să spele banii

<p>Traian Băsescu</p>

Traian Băsescu a lansat acuzaţii grave la adresa Guvernului şi a lui Victor Ponta. Prezent la şcoala de vară a tinerilor din Partidul Mişcarea Populară, şefului statului a spus despre premier că şi-a construit casă la Cornu poate pentru a spăla bani şi a declarat că Ponta vrea să iasă preşedinte ca să pună sub control justiţia, la fel ca Dan Voiculescu.

Traian Băsescu i-a atact dur pe Victor Ponta şi pe liderii PSD, dar i-a criticat şi pe oficialii PDL şi PNL, în vreme ce a găsit timp pentru a oferi tinerilor câteva sfaturi de viaţă. Totul la şcoala de vară a PMP, unde şeful statului a venit pentru a face campanie electorală în toată regula pentru Elena Udrea.
 
Vorbind despre casa pe care Victor Ponta şi-ar fi construit-o la Cornu, Traian Băsescu a speculat că scopul premierului a fost acela de a spăla bani.

"A facut-o ca să spele banii, că în construcţii se spală cel mai bine. E o caracteristică a PSD, dar şi a activului lor. Ura împotriva statului, a justiţiei, legii. Ei vor legea să o faca ei pentru ei şi neamurile lor, prietenii lor, dar nu pentru ţară. Ăsta e si obiectivul major al lui Victor Ponta şi al lor, castigarea preşedinţiei pentrua a putea pune sub control justiţia", a spus Traian Băsescu.

"Nu e deosebire de cum gandeste Victor Viorel Ponta si Voiculescu, sau cu Voicu care trafica sentinte", a adăugat şeful statului.
 
Băsescu a mai fost întrebat cum vede faptul că Radu Mazăre, într-un discurs la PSD Constanţa, a înjurat un procuror, fiind aplaudat de cei prezenţi, notează Mediafax.

”Chestiunile legate de înjurarea procurorilor sunt o emblemă a PSD”, a răspuns şeful statului.

El a adăugat că nu spune că procurorii trebuie iubiţi sau că trebuie să le duci flori sau cadouri de ziua de naştere, dar că aceştia sunt funcţionari ai statului, parte a sistemului de justiţie care îşi fac treaba.

”Uneori te simţi nedreptăţit (...) dar asta nu înseamnă că poţi să înjuri un procuror”, a adăugat şeful statului, subliniind că procurorii îşi fac muncă şi că este în vigoare o legislaţie care îi face responsabili şi pentru abuzuri.

”Mai de discutat nu este înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că el atâta minte are şi nu te poţi aştepta la altceva. Mai grav este că o masă de oameni aflaţi în faţa lui îl aplaudă în loc să se ridice şi să-l dea afară”, a arătat Traian Băsescu.
 
Preşedintele este prezent sâmbătă la Şcoala de Vară a Partidului Mişcarea Populară care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea Mamaia.
 
Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară organizează, în perioada 12-14 septembrie 2014, Şcoala de Vară. Aceasta se va desfăşura în Mamaia, lucrările urmând să aibă loc la restaurantul Dorna din incinta complexului hotelier ”Comandor-Amiral”. La eveniment vor participa Preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, precum şi lideri ai PMP.