MENIU

Traian Băsescu: „Suferim toți pentru niște legi proaste ale justiției”

Senatorul Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat luni că problema modificării legilor justiției ar trebui tratată pragmatic iar "urgența zero" ar fi trebuit să fie modificarea codurilor penal și comercial.  

"Eu mi-aș dori foarte mult să se pună problema legilor justiției pragmatic. Legile 303 și 304, statutul magistraților și legile de funcționare a justiției sunt din vremea lui Adrian Năstase. Deci, din 2004 până acum sunt 13 ani în care aceste legi au funcționat. Este clar că ele și-au dovedit și niște limite în anumite zone. Trebuie corectate, deci nu poate să spună cineva că de la o zi la alta. Problema este cum le corectezi. Al doilea lucru, de ce te-ai apucat chiar de statutul magistraților și de legile de funcționare a justiției și nu te-ai apucat de urgența zero, care sunt codurile, penal și comercial, pe alea intră oamenii în pușcărie", a declarat Traian Băsescu luni seară, la TVR 1, fiind întrebat ce se prefigurează că se va întâmpla cu legile justiției în Parlament.

Liderul PMP a adăugat că majoritatea parlamentară care susține modificările legislative are o abordare "de tip naiv și dezorganizat".

"Știți care e marea problemă? Suferim toți pentru niște legi proaste ale justiției", a spus Băsescu.