MENIU

Traian Băsescu află azi dacă rămâne cu paza SPP și cu mașina de protocol

Traian Băsescu, fost președinte al României

Traian Băsescu află azi dacă poate benefica în continuare de dispozitivul de pază și protecție, precum și de mașina de protocol. Magistrații Curții de Apel București trebuie să decidă dacă suspendă hotărârea prin care SPP i-a retras serviciile de care benefica ca fost șef al statului, ca urmare a verdictului de colaborare cu fosta Securitate. Potrivit legii, Băsescu a rămas somat să părăsească și vila de protocol.

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în care cere anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie şi pază. 

În primul proces intentat SPP, fostul președinte a cerut suspendarea efectelor hotărârii SPP.

Ca fost șef al statului, Băsescu a primit în folosinţă gratuită o vilă de protocol, în Sectorul 1 al Capitalei, avea indemnizaţie şi dispozitiv de protecţie şi pază de la SPP.

Cum Traian Băsescu a primit în luna martie, la Instanţa supremă, o decizie definitivă că a fost colaborator al Securităţii, în baza Legii nr. 406/2001, modificată ulterior, foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător sau colaborator al poliției politice comuniste. Potrivit CNSAS, Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Ca urmare, RA-APPS l-a notificat că are la dispoziţie 60 de zile să părăsească vila de protocol, iar pe 28 martie, SPP l-a anunţat că nu mai beneficiază de dreptul la protecţie şi pază din partea Serviciului. 

Traian Băsescu nu vrea să plece din vila de protocol. Fostul președinte riscă să fie scos cu forța - Ultimatum de la RAAPPS