MENIU

TRAGEDIE pe Someș - Băiețelul de 2 ani dat dispărut, găsit FĂRĂ SUFLARE în râu, după căutări disperate ale părinților

TRAGEDIE pe Someș - Băiețelul de 2 ani dat dispărut, găsit FĂRĂ SUFLARE în râu

Un băiețel de 2 ani din Florești, Cluj, a fost găsit mort sâmbătă dimineață în apele Someșului, după ce fusese dat dispărut vineri de mama sa. El plecase la joacă împreună cu mai mulți copii în zona râului Someș, însă nu a mai fost găsit. În ultimele ore, o mobilizare impresionantă de forțe a avut loc pentru a-l găsi pe micuț.

Băiatul a fost găsit fără suflare sâmbătă dimineață în Someș, transmite Realitatea PLUS. A fost deschis și un dosar penal în urma cumplitului accident.

Peste 100 de poliţişti, pompieri şi locanici l-au căutat pe băiat. Au fost folosite inclusiv o barcă pneumatică de salvare şi o dronă. 

„Din nefericire, în această dimineața, în jurul orei 7:30,  un voluntar angrenat în efectuarea căutărilor a identificat minorul agățat în albia râului, la o distanță de aproximativ 20 de metri de la locul dispariției. 

Identificarea acestuia a fost posibilă în urma scăderii debitul de apă. În acest fel, cadavrul copilului a ieșit la suprafață. 

În cauză, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a transmis, sâmbătă, IPJ Cluj, potrivit realitateadecluj.net.

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la data de 21 mai a.c., în jurul orei 17.00, LĂCĂTUȘ DAVID ALEXANDRU, în vârstă de 2 ani, a ieșit din locuința sa, din localiatea Florești, pentru a se juca cu alți copii în zona râului Someș și nu a mai fost găsit.

Semnalmentele copilului: înălțime aproximativ 1 metru, ochii negri, părul șaten. 

Potrivit mamei sale, în momentul plecării acesta era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare albastră, tricou de culoare albastră și sandale de culoare albastră cu șireturi verzi.

Căutările au început de vineri și s-au desfăşurat în dispozitiv integrat, constituit din peste 100 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Echipajele ISU au efectuat căutări în avalul râului din apropierea zonei unde a fost semnalată dispariţia copilului, până la lăsarea întunericului, potrivit ISU Cluj.