MENIU

Tragedie înfiorătoare în SUA: O fetiță a murit în urma unui infarct, după ce a fost mușcată de păduchi timp de trei ani

Tragedie în SUA: O fetiță a murit în urma unui infarct, după ce a fost mușcată de păduchi timp de trei ani

O fetiță de 12 ani a murit din cauza neglijenței părinților săi în urma unui  stop cardiac, după ce camera sa a fost infestată de păduchi. Părinții săi au fost acuzați de crimă de gradul doi și cruzime față de minori. S-a întâmplat în Statele Unite ale Americii, în Macon,  „inima” statului Georgia. 

 

Kaitlyn Yozviak, 12 ani, din Macon, în Georgia, s-a îmbolnăvit de anemie din cauza mușcăturilor repetate de păduchi timp de trei ani. Cu o stare de sănătate atât de precară a ajuns la infarct. Fetița a murit în luna august.

Dosarele medicale arată că  a murit în urma unui stop cardiac, generat de o anemie severă, aceasta fiind cauza secundară a morții. Din cauza infestării grave constatate, fata a fost mușcată continuu de insecte. Iar pierderile  continue de sânge provocate de mușcăturile păduchilor a dus la scăderea nivelul de fier din sânge, ceea ce probabil a provocat anemie și astfel s-ar fi putut declanșa infarctul.

Specialiștii au ajuns la concluzia că fetița a trăit „într-o agonie constantă” în acești ultimi trei ani.

Kaitlyn era atât de plină de păduchi încât agenții de la Biroul de Investigații din Georgia (GBI) au spus că este cel mai „grav” caz pe care l-au văzut vreodată, potrivit stiridiaspora.ro, care citează „The Sun”. Fetița nu făcuse duș de cel puțin o săptămână și jumătate, potrivit declarațiilor mamei sale. 

Camera în care trăia era murdară, cu paraziți peste tot. Insectele au fost găsite pe saltea și pe mobilier, pe jucăriile de pluș.

Părinții ei, Mary Katherine Horton, în vârstă de 37 de ani, și Joey Yozviak, în vârstă de 38 de ani, au fost acuzați de crimă de gradul doi și cruzime față de minori.

Ceilalți frați ai fetiței au fost luați de Protecția Copilului și plasați în îngrijirea serviciilor sociale din cauza condițiilor insalubre în care trăiau. 

Bunica maternă a lui Kaitlyn a declarat că alertaase autoritățile și a acuzat asistenții sociali că nu au făcut nimic pentru nepoata ei: „Dacă sistemul și-ar fi făcut treaba, aș fi salvat-o pe Kaitlyn, aș fi crescut-o eu”.