MENIU

Tragedie în Olt! Un bărbat care săpa șanțuri pentru canalizare a murit strivit de un mal de pământ

<p>Miracol. Un t&acirc;năr de 26 de ani a căzut de la etajul 6 şi a supravieţuit. Ce i-a salvat viaţa?</p>

Un bărbat care lucra la săparea unor șanțuri pentru rețeaua de canalizare a comunei Găvănești a murit, miercuri, după ce peste el s-a surpat un mal de pământ, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, bărbatul peste care s-a surpat malul de pământ este din comuna Verguleasa și are 58 de ani. În momentul în care s-a surpat malul de pământ, el se afla într-un șanț cu o adâncime de doi metri și o lățime de 60 de centimetri. La sosirea echipajelor de pompieri bărbatul era prins până la mijloc în pământul surpat, scrie Agerpres.

La locul accidentului s-au deplasat echipaje ISU cu o autospecială de intervenție și descarcerare, echipaj SMURD, precum și de la Serviciul de Ambulanță. După o intervenție de circa zece minute, pompierii și muncitorii prezenți au reușit să îl scoată pe bărbat la suprafață, însă acesta se afla în stop cardio-respirator.

Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare imediat ce bărbatul a fost scos din șanț, dar după 30 de minute manevrele de resuscitare cardio-pulmonară au fost stopate și pacientul a fost declarat decedat.

La locul accidentului s-a deplasat și o echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care va începe o anchetă în acest caz.

Potrivit șefului ITM Olt, Cristian Ungureanu, acesta al treilea accident de muncă mortal produs în județul Olt de la începutul anului.

Mai multe articole despre:
accident muncă muncitor