MENIU

Tragedie în Galați: Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de un șofer beat, care a fugit de la fața locului

Sursa foto: Realitatea de Galați

Un accident rutier grav a avut loc, luni seară, în județul Galați. Un bărbat în vârstă de 51 ani a fost lovit mortal de către o mașină, potrivit realitateadegalati.net.

Un bărbat în vârstă de 51 ani, în timp ce conducea o mașină pe DJ 251 dinspre localitatea Valea Mărului spre Matca, la ieșirea din prima localitate, a oprit autoturismul în afara părții carosabile, pornind avariile, cu intenția de a remedia o defecțiune la roata stângă spate.

Acesta a coborât din mașină și a deschis portiera stângă din spate, moment în care a fost acidentat mortal de către un alt autoturism care venea din aceeași direcție de deplasare. Persoana care a provocat tragicul eveniment nu a oprit și a fugit de la fața locului.

Mai multe echipaje de poliție au fost trimise în zonă, iar în aproximativ două ore s-a reușit identificarea șoferului, fiind vorba despre un bărbat de 55 ani, din comuna Matca, județul Galați. Acesta a fost depistat la adresa de domiciliu, unde se afla și mașina implicată în accident.

În urma testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a stabilit, de asemenea, că bărbatul de 55 ani avea permisul reținut, ca urmare a săvârșirii altor infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„În această cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Ucidere din culpă, Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și Părăsirea locului accidentului.

În urma probatoriului administrat, față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat la Judecătoria Tecuci cu propunere de arestare preventivă" a precizat agent-șef principal Stoica Ciprian Teodor de la Biroul de presă al IPJ Galați. 

Mai multe articole despre:
accident galati deces sofer beat