MENIU

Tragedia din COLECTIV. DNA va face cercetări la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Procurorii încearcă în continuare să caute responsabili pentru victimele din clubul Colectiv. Nouă persoane au fost arestate preventiv, dar cercetările sunt departe de final. După arestarea fostului primar Cristian Popescu Piedone, Direcţia Naţională Anticorupţie îşi îndreaptă acum cercetarea către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe instituţii publice din Bucureşti, printre care Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Documentele ridicate de la Primăria Sector 4 sunt legate de autorizaţia de funcţionare emisă pentru clubul Colectiv.

De asemenea, de la ISU Bucureşti - Ilfov au fost ridicate documente privind controalele făcute pe domeniul prevenirii incendiilor, în baza cărora se va stabili dacă au fost respectate metodologia şi dispoziţiile legale de control.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, a arătat într-o adresă transmisă anchetatorilor că nu au fost efectuate controale privind verificarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în Colectiv, întrucât clubul nu figurează în baza lor de date. În documentul citat se mai arată că ISU nu a fost informat "de nici o altă autoritate de existenţa acestuia şi nu au existat solicitări de emitere a avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu sau sesizări cu privire la activitatea desfăşurată în respectiva incintă".

Tragedia din Colectiv. 31 de pacienţi, transferaţi în străinătate

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

Mai multe articole despre:
anchetă ISU