MENIU

Tragedia din Colectiv. Coşmarul unui rănit grav în incendiu, dezvăluit de medicul care îl tratează

Starea a șase răniți din clubul Colectiv din cei opt internați la Terapie Intensivă la Spitalul Militar rămâne critică, a declarat miercuri comandantul instituției medicale, Florentina Ioniță Radu.

"Sunt în continuare opt pacienți pe Terapie Intensivă, șase dintre ei sunt în stare critică. Astăzi o să înceapă grefarea pentru trei dintre pacienți cu auto-grefă. Ei sunt foarte fericiți, își pun probleme de cum o să fie, le-am explicat ce se va întâmpla, sunt puțin temători, dar în același timp fericiți. Ne așteptăm să dureze destul de mult aceste operații care se desfășoară în paralele în două săli. Ne străduim ca aportul alimentar să fie corespunzător. Unii și-au reluat tranzitul intestinal. Tuturor li s-a făcut bronhoscopie cu lavaj bronșic. Ne gândim că poate evoluția puțin mai bună a pacienților de la noi se poate datora și acestui fapt", a spus medicul.

Ea a afirmat că pacientul care fusese detubat marți, în momentul în care devine conștient, este convins că se află în club Colectiv și devine agitat, astfel că trebuie să fie din nou intubat. "Este foarte agitat și pentru că este atât de agitat și nu putem să aplicăm alte metode deocamdată îl mai ținem intubat", a arătat comandantul.