MENIU

TRAGEDIA de la Constanța continuă: DOI pacienți salvați din incendiu AU MURIT - BILANȚUL: 9 DECESE

Incendiu Constanța, 1 octombrie 2021 Foto: INQUAM/Costin Dincă

Doi pacienți transferați din secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, după izbucnirea incendiului de săptămâna trecută, au murit. Astfel că numărul celor care și-au pierdut viața în incendiul de vineri, 1 octombrie, a ajuns la 9.

A noua persoană a murit în cursul serii de luni, 4 octombrie. Este vorba de un bărbat de 75 de ani, care, în afară de COVID-19, suferea și de alte afecțiuni. Medicii au transmis că decesul nu are legătură însă cu incendiul de vineri din Spitalul de Boli Infecțioase.

„Cu regret anunțăm că în cursul serii de 04.10, unul dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase,  a decedat. Acesta avea 75 de ani și, în afară de infecția cu SARS CoV 2,  suferea și de alte comorbidități. Cauza decesului nu are legătură cu incidentul de vineri, evoluția bolii fiind una gravă.

Pacientul a fost inițial spitalizat în secția exterioară Agigea, deoarece vineri, starea sa de sănătate era stabilă. In cusul zilei de sâmbătă starea pacientului s-a agravat și a fost transferat in sectia terapie intensiva, la Spitalul Județean.  Din pricina SARS-CoV-2 și a multiplelor comorbididăți,  starea pacientului a continuat să se agraveze și, în ciuda tuturor tratamentelor și manevrelor efectuate, a  survenit decesul .

Personalul nostru medical se luptă pentru viața fiecărui pacient și este extrem de dureros atunci când, din păcate, infecția cu coronavirus învinge.

Condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Crina Kibedi, citată de ziuadeconstanta.ro.
Un prim deces al celor salvați din incendiul de la Constanța anunțat marți dimineață a fost confirmat de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani care, după incendiul care a izbucnit în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie, potrivit ziuadeconstanta.ro.

Medicii de acolo spun că starea bărbatului era stabilă vineri, dar între timp starea sa de sănătate s-a agravat și a murit în această dimineață. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

În urma incendiului de vineri, 1 octombrie, 7 pacienți internați la terapie intensivă și-au pierdut viața. Alți 113 pacienți au fost transferați la alte spitale.

INCENDIU uriaș la Spitalul din Constanța, pe Secția ATI! 7 pacienți au DECEDAT! Planul Roșu, activat. Bolnavii, resuscitați în curte

Mai multe articole despre:
incendiu constanta morti decese