MENIU

Trafic amenințat de flăcări pe Valea Oltului

Trafic amenințat de flăcări pe Valea Oltului din cauza unui incendiu de vegetație. Pompierii se luptă cu flăcările de patru zile în Munții Căpățînii. Focul s-a extins pe mai bine de 24 de hectare.  Pompierii intervin acolo pentru a opri incendiul de pădure din apropiere, anunță reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Flăcările s-au apropiat foarte mult de carosabil, fumul este vizibil pe partea carosabilă, trunchiuri de copac au căzut pe șosea.

Este a patra zi în care pompierii vâlceni, reprezentanţi ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi alte persoane care s-au alăturat acestei acţiuni, au parcurs pe jos distanţe considerabile, pentru a lichida acest incendiu, care,  la căderea serii, s-a apropiat destul de mult de Valea Oltului.

În sprijinul lor, s-a alăturat ieri, şi un elicopter al inspectoratului general al Aviaţiei din cadrul MAI, acesta a efectuat de la sosirea lui, în jurul prânzului, 20 de lansări până la căderea serii şi a rămas peste noapte în zonă.

Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită din Munții Lotrului.

Detalii pe Realitatea de Vâlcea

Mai multe articole despre:
Valea Oltului trafic blocat