MENIU

Tradiționalul târg de Crăciun din Nurnberg, ANULAT din cauza epidemiei de coronavirus

Târgul de Crăciun din Nurnberg, care atrage în fiecare an două milioane de vizitatori, nu va fi organizat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primarul oraşului german.

 

„Un eveniment atât de mare este prea periculos cu numărul mare de infecții. Pentru protejarea cetăţenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta. Va fi anulat”, a anunțat primarul Nurnberg, Markus Konig, citat de cotidianul regional NordBayern.de.

Și alte oraşe din Germania, precum Frankfurt şi Erfurt au luat deja aceeași decizie în legătură cu organizarea târgurilor tradiționale de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Nurnberg este unul din cele mai vechi, de 400 de ani, și celebre din lume.

De obicei se deschidea înaintea postului Crăciunului, pe 27 noiembrie, și dura până în Ajun, pe 24 decembrie.

Numărul infecțiilor COVID-19 din Nürnberg a crescut în ultimele zile. Specialiștii din primărie se așteaptă ca orașul să treacă pragul de 100 și mai multe infecții în termen de șapte zile la 100.000 de locuitori. Prin urmare, evenimentul tradițional din inima orașului vechi a fost anulat luni, cu inima grea”, spune Konig, adăugând că „nu a existat altă soluție”.

Evoluția rapidă a noului val de coronavirus a generat infectări în lanț în statele europene în ultimele săptămâni. Deși Germania a gestionat foarte bine primul val, izbucnit în luna martie, reușind să înregistreze un număr redus de decese din cauza COVID-19, cancelarul Angela Merkel a avut mai multe mesaje clare pentru germani pentru respectarea regulilor cu strictețe în urma valului de infectări cu care se confruntă în ultimele săptămâni.

Merkel a transmis un avertisment clar la sfârșitul săptămâni itrecute pentru reducerea aproape totală a contactelor, a călătoriilor în aceste „luni dificile”.

Autoritățile au interzis deja funcționarea restaurantelor şi barurilor după ora 23.00 în aproape toată Germania.

Până marți, în Germania au fost raportate, în total, 463.419 deinfectări, dintre care 13.161 în ultimele 24 de ore, și 10.263 de decese, potrivit Worldometers. Institutul Koch raporta 449.275 de cazuri confirmate și 10.098 de decese. Potrivit Centrului European al Bolilor, rata infectărilor a urcat la 144,3 în ultimele două săptămâni, în timp ce rata cumulată a deceselor se menține sub 1.

De joia trecută, trendul ascendent a urcat rapid, cu peste 11.000 de cazuri noi în fiecare zi. De la 11.287 de noi cazuri înregistrate joi, 22 octombrie, sâmbătă a urcat la aproape 15.000 de cazuri, mai exact de 14.714 în doar 24 de ore.