MENIU

"Tradiţia noastră e iubirea" - protest pentru legalizarea parteneriatul civil în Piaţa Universităţii

"Tradiţia noastră e iubirea" - protest pentru legalizarea parteneriatul civil în Piaţa Universităţii

Sute de persoane şi-au anunţat prezenţa la protestul "Tradiţia noastră este iubirea". Aceştia cer legalizarea parteneriatului civil de care ar putea beneficia peste 800.000 de cetăţeni români aflaţi în relaţii de concubinaj. Manifestaţia are loc în Piaţa Universităţii

"MozaiQ te invită sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 14, în Piața Universității (parcul Colțea) pentru a spune răspicat că vrem legalizarea parteneriatelor civile acum! Și noi, persoanele LGBT, plătim taxe și trebuie să fim respectați de stat și societate. Ne naștem egali și suntem liberi să iubim, iar acest lucru trebuie sa se reflecte inclusiv în recunoașterea din partea statului. Protestăm în Piața Universității, locul unde ne-am câștigat libertatea cu sânge. Drepturile noastre nu se negociază și nu sunt obiect al vreunor trocuri politice!

La 16 ani de la dezincriminarea homosexualității în România, cuplurilor gay nu li se oferă nicio recunoaștere din partea statului. Mai mult, aproximativ 400.000 de cupluri trăiesc azi în România fără a fi protejate în niciun fel. Cum ar fi dacă partenerul sau partenera ta s-ar îmbolnăvi și nu ai avea dreptul să iei decizii medicale în numele lui/ei? Gândește-te cum te-ai simți dacă la moartea partenerului tău, părinții acestuia nu ți-ar permite să participi la înmormântare? Cum ar fi să fii dată afară din propria casă în caz de deces al partenerei tale?

Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune statelor europene că trebuie să protejeze legal toate cuplurile, într-o formă sau alta. România nu respectă astăzi această obligație. Un proiect legislativ care ar reglementa situația parteneriatelor civile se află în Camera Deputaților din Parlament. Cerem clasei politice să acționeze imediat și să își asume hotărât legalizarea cuplurilor necăsătorite. Un astfel de semnal ar transmite societății că și persoanele LGBT sunt cetățeni care merită respect.

Te chemăm în stradă, alături de noi, sâmbătă 21 octombrie, de la ora 14, în Piața Universității (parcul Colțea) pentru a-ți exprima solidaritatea cu persoanele LGBT și a te alătura luptei pentru egalitate! Nu mai rămânem pasivi în fața nedreptăților, nu mai credem în promisiuni goale. Vrem legalizarea parteneriatelor civile imediat!", se arată pe pagina evenimentului.

Mai multe articole despre:
protest manifest parteneriat civil