MENIU

Toți ochii, ațintiți spre MOSCOVA: cum explică Lavrov invazia din Ucraina. Apelul secretarului general al ONU

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și Serghei Lavrov, ministru rus de externe / Profimedia

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a întâlnit, astăzi, la Moscova, cu secretarul general al ONU Antonio Guterres şi a afirmat că ”principiile multilaterale ale ONU au fost etalate de Occident”, iar Guterres a subliniat necesitatea unei încetări a focului ”cât mai curând posibil”, relatează BBC. Oficialul ONU urmează să aibă o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin.

Lavrov susține că a ”răspuns prompt” la iniţiativa lui Guterres ”de a avea un alt contact cu privire la o serie de probleme, mai precis, cu privire la situaţia din jurul Ucrainei, care a devenit un catalizator pentru o serie de probleme”.

”Apreciem dorinţa dumneavoastră de a avea o nouă rundă de discuţii în această perioadă grea”, a mai declarat oficialul de la Moscova, spunând că ”principiile multilaterale” ale ONU ”au fost etalate de Occident”.

Ministrul rus de Externe a precizat, de asemenea, că nu există nicio îndoială că vor vorbi despre ”orice problemă” pe care Guterres o consideră importantă.

De cealaltă parte, Antonio Gutteres a subliniat necesitatea găsirii unei soluții pentru încheierea cât mai repede posibil a războiul din Ucraina.

Gutteres a marjat pe ideea încetării focului ”cât mai curând posibil”.

„Suntem extrem de interesați să găsim modalități pentru a crea condițiile pentru un dialog eficient, să creăm condițiile pentru o încetare a focului cât mai curând posibil, să creăm condițiile pentru o soluție pașnică", a declarat Guterres, potrivit Reuters.