MENIU

Tot mai mulţi locuitori din Aninoasa, la SPITAL după ce au băut APĂ de la ROBINET

Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au băut apă de la robinet

Numărul locuitorilor din Aninoasa care au ajuns la spital după ce au băut apă de la robinet continuă să crească, iar Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a retras autorizaţia sanitară de funcţionare pentru instalaţia de alimentare cu apă a comunei, după ce analizele au ieşit din nou neconforme.

Numărul locuitorilor din comuna Aninoasa care s-au prezentat la spital cu simptomele bolii diareice acute a ajuns, vineri la 126, iar numărul celor care au rămas internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este de 16, potrivit datelor furnizate, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa care au analizat probele de apă prelevate joi de la Aninoasa au constatat că din zece probe de apă prelevate două sunt neconforme în ceea ce priveşte parametrii microbiologici prevăzuţi de lege. În aceste condiţii, DSP Dâmboviţa a retras autorizaţia sanitară de funcţionare pentru instalaţia de alimentare cu apă a comunei Aninoasa.

Inspectorii de sănătate publică recomandă populaţiei să folosească apa furnizată în sistem centralizat doar la grupurile sanitare.

Conform DSP Dâmboviţa, oamenii din comuna Aninoasa au probleme digestive după ce au consumat apă de la robinet furnizată de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, firmă la care acţionari sunt Consiliul Local Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi consiliile locale ale altor 18 oraşe şi comune.

DSP Dâmboviţa a amendat Compania de Apă Târgovişte cu 35.000 de lei, iar Poliţia a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de "infectarea apei".

Inspectorii de sănătate publică Dâmboviţa identificaseră, până joi, la Aninoasa, 140 de persoane care aveau simptome digestive, însă nu toţi bolnavii au mers la spital sau la medicul de familie pentru a primi tratament.