MENIU

TOT ce trebuie să ştii despre CARDUL DE SĂNĂTATE: 12 întrebări şi răspunsuri

TOT ce trebuie să ştii despre CARDUL DE SĂNĂTATE: 12 întrebări şi răspunsuri

Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 februarie 2015 atât pentru asiguraţi, cât şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale. Însă persistă mai multe necunoscute în privinţa cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Adevărul.ro răspunde la mai multe întrebări legate de cardul de sănătate:

1. Când devine obligatorie utilizarea cardului de sănătate?

Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii. Data de 1 februarie este, de altfel, cea menţionată în mai multe rânduri de autorităţi ca fiind cea mai probabilă pentru introducerea acestei obligativităţi.

„Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015“, se arată în proiectul de HG.

2. Nu am primit cardul de sănătate prin serviciile poştale. Cum intru în posesia lui?

Cardurile de sănătate care nu au fost distribuite prin serviciile poştale vor fi trimise de casele de asigurări către medicii de familie pe parcursul lunii ianuarie, iar pacienţii le vor putea ridica de la aceştia.

Citeste continuarea pe adevarul.ro.