MENIU

Topul scumpirilor în România în primele 10 luni din 2016

<p>Scumpiri &icirc;n 2016</p>

Deşi economia este în creştere, în realitate, în buzunarele românilor suflă vântul. De la începutul anului, multe produse şi servicii s-au scumpit puternic. Cele mai mari creșteri au fost pentru legumele și fructele proaspete, anunţă Realitatea TV.

Cea mai mare scumpire din primele zece luni ale acestui an, de peste 29%, aparţine tarifelor practicate de Poşta Română. 

Chiar dacă peste tot în lume, scrisoarea a devenit din ce în ce mai rară, acum trebuie să plătiţi şi în plus, dacă vreţi să impresionaţi un prieten. Trimiterea unei scrisori în străinătate costă în prezent 3,5 lei, faţă de 1,6 lei cât era în trecut. 

Totuşi, dat fiind avântul tehnologiei, serviciile poştale ocupă o pondere tot mai redusă în coşul de consum al românilor. 60% din tot ce câştigă o familie se duce, însă, pe alimente, produse nealimentare şi facturi. Locul al doilea în topul scumpirilor din primele 10 luni este ocupat de citrice şi alte fructe meridionale, care au afişat la raft preţuri şi cu 17% mai mari. 

Portocalele, mandarinele şi lămâile cântăresc mai mult şi în buzunare. Dacă înainte un kilogram era în jur de 3 lei, acum trebuie să plătim cu 50 de bani mai mult.

Seria scumpirilor, dar cu majorări de preţ mai mici de 2%, continuă cu carnea de porc, mierea de albine sau încălţămintea. Şi produsele care aproape au dispărut de pe piaţă s-au scumpit! 

În cazul în care doriţi să răsfoiţi un ziar şi să simţiţi mirosul tiparului. Să ştiţi că fiecare răsfăţ se plăteste . Ziarele, cărţile, dar şi revistele s-au scumpit în medie cu 1,7%. 

Conform prognozelor FMI, România va înregistra în acest an cea mai mare creştere economică din Europa.

În plus, Comisia Naţională de Prognoză anunţă că vom continua acest trend ascendent cel puţin până în 2018. 

 
Mai multe articole despre:
Poşta Română alimente scumpiri 2016