MENIU

Topul firmelor cu cele mai mari PIERDERI din România

<p>Rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a reluat activitatea, &icirc;n ciuda şantajului practicat de ruşi la adresa justiţiei</p>

Compania rusească Petrotel-Lukoil, implicată, de la începutul acestei luni, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani, se află pe locul doi într-un top al firmelor cu cele mai mari pierderi din economie realizat de revista Capital.

Compania care a înregistrat cea mai mare pierdere, în 2013, potrivit situațiilor financiare depuse în acest an, este Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu 220 de milioane de euro.

După societatea deținută de statul român, aflată în insolvență de la începutul anului trecut, se află Petrotel Lukoil, cu o pierdere de peste 210 milioane de euro. Compania rusească este implicată, de la începutul acestei luni, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi provocat un prejudiciu de 230 milioane de euro pentru bugetul de stat.

Podiumul este completat de Arcelor Mittal Galați care avut pierdere de aproape 168 milioane de euro. În topul pierderilor din 2013 mai figurează BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, real,- Hypermarket şi RADET. Mai multe...