MENIU

TOP evenimente bizare din 2017. Nimeni nu le-a găsit o explicație

Știința ne-a ajutat să evoluăm, iar odată cu evoluarea științei și a tehnologiei, s-au descoperi concept precum bacterii, vaccine, univers quantic etc. Nu toate lucrurile, însă, au o explicație logică sau științifică. Se întâmplă pentru că așa trebuie.

Iată top evenimente bizare din 2017 la care nimeni nu a găsit o explicație până acum, sau nu se vrea să se găsească.

Nor radioctiv uriaș deasupra Europei

Live Science a anunțat la începutul lunii octombrie 2017 că un nor uriaș cu material radioactiv a zburat nestingherit deasupra a 14 state europene. Se pare că acesta a conținut rutenium-106, un gaz extrem de toxic și cu potențial cancerigen. Deși materialul radioactiv nu se găsește în natură și este rezultatul unor procese nucleare, oficialii Rusiei (locul de unde se pare că a “scăpat” norul), neagă cu vehemență orice formă de accident nuclear care să fi dus la apariția norului strălucitor. Încă se caută o explicație științifică legată de norul misterios.

Roca spațială care nu este ceea ce pare a fi

Potrivit publicației “The Atlantic”, în luna octombrie a fost observată un obiect interstelar, un obiect din afară sistemului nostru solar. Obiectul a fost denumit “’Oumuamua”, care în limba hawaiiană înseamnă “mesager” sau “cercetaș”. Interesant este că ‘Oumuamua are formă unei roci spațiale, dar în niciun caz nu are formă obișnuită a unui asteroid, ci mai degrabă seamănă cu un trabuc. Pentru că nu s-a observat pe ea gheață, se consideră că este făcută din roca și metal. Atunci apare întrebarea: ce este acest obiect care străbate sistemul nostru solar?

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.