MENIU

Top 7 riscuri medicale pentru bărbaţii peste 40 de ani

Sănătatea este un capitol important atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Astăzi vom vorbi însă despre riscurile medicale la care sunt supuşi bărbaţii peste 40 de ani. După depăşirea vârstei medii se pot instala bolile cardiovasculare, atac cerebral, diabet, boli respiratorii, Alzheimer sau depresii cu gânduri suicidale sau chiar sinucidere.

Iata cei mai importanţi factori de risc care ameninţă sănătatea şi chiar viaţa bărbaţilor peste 40 de ani:

1. Singurătatea, riscantă pentru bărbaţi

Numeroase studii au demonstrat faptul că bărbaţii căsătoriţi (de 50, 60, 70 de ani) erau cu mult mai sănătoşi decât bărbaţii celibatari (fie că nu s-au căsătorit niciodată, divorţaţi sau văduvi) din aceeaşi categorie de vârstă. Bărbaţii care nu au fost niciodată însuraţi erau mai predispuşi riscului de a muri de boli cardiovasculare, de exemplu. După 50 de ani, sănătatea bărbaţilor divorţaţi se deteriorează mult mai rapid decât a celor căsătoriţi. Explicaţia? Legăturile dintre soţ şi soţie reduc nivelul hormonului stresului şi previn depresia.

În plus, bărbaţii singuri au tendinţa de a avea obiceiuri nesănătoase, beau mai mult alcool, mănâncă prost, nu fac analize medicale, au un comportament riscant (consum de droguri, relaţii sexuale în promiscuitate).

Şi, cum spune proverbul, niciodată nu e prea târziu. Se pare că bărbaţii care se căsătoresc după 25 de ani sunt mai sănătoşi decât cei care îşi pun pirostriile înainte de această vârstă.

2. Pentru bărbaţi, electronicele înseamnă sedentarism

Psihologii sunt de părere că „dependenţa de internet” ar trebui să fie considerată un diagnostic de sine stătător.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.