MENIU

TOP 5 oraşe mici şi bogate din România

Mănăstirea Neamţ se află la circa 25 km de Târgu Neamţ

Cred că sunteţi de acord că, mai mereu, un oraş bogat înseamnă aglomeraţie şi o grămadă de nervi. Bucureştiul este cel mai bun exemplu. Însă, există bogăţie şi în oraşe foarte mici, pe care le străbaţi de la un capăt la altul în doar câteva minute de mers cu maşina.

Otopeni este cel mai bun exemplu, oraşul fiind “binecuvântat” de prezenţa celui mai mare aeroport din România. În plus, apropierea de Bucureşti face ca preţurile terenurilor şi clădirilor să fie foarte mari, iar impozitele sunt pe măsură. În 2013, oraşul cu circa 12.000 de locuitori din Ilfov a avut un buget general de aproape 105 milioane de lei (circa 23,5 milioane de euro), 98% din aceşti bani venind din bugetul local.

Un studiu din mai 2012, axat pe oraşele medii şi mici, a arătat că Mioveniul este localitatea din România în care locuitorii au cele mai mari şanse de angajare. În oraşul cu 36.000 de locuitori din Argeş, există un post vacant la fiecare 415 locuitori. Rata şomajului trage spre zero, însă problemele au început să apară în 2012. Dacia a sistat de trei ori activitatea, timp de câteva zile, în lunile martie, aprilie şi iunie.

Vedem care sunt celelalte trei oraşe din top, în articolul de la acest link.