MENIU

Top 5 cele mai bune filme despre viaţa lui Iisus Hristos

Top 5 cele mai bune filme despre viaţa lui Iisus Hristos

Despre viaţa lui Iisus Christos au fost realizate numeroase filme sau piese de teatru; nimic însă nu poate cuprinde întregul adevăr despre destinul celui mai important personaj din lumea creştinismului. Niciodată povestea sa nu a putut fi spusă în întregime - există patru evanghelii. În privinţa filmelor, fiecare regizor a ales o anumită perioadă din viaţa lui Iisus sau o anumită temă pe care a dorit să o accentueze. Şi pentru că este un subiect special, filmele religioase nu pot intra într-un clasament decât în funcţie de vânzări, vizionări sau premii obţinute.

Ultima ispită a lui Iisus

Produs în 1988, „Ultima ispită a lui Iisus” este ecranizarea romanului omonim a lui Nikos Kazantzakis, publicat în 1953. Filmul, filmat în întregime în Maroc, este regizat de către Martin Scorsese, iar în rolul principal îl are pe Willem Dafoe.

Patimile lui Hristos

Controversatul film al lui Mel Gibson, apărut în 2004, „Patimile lui Hristos”, prezintă ultimele 12 ore din viaţa Mântuitorului. Ceea ce face filmul special, înafara scenelor realiste, impresionante, este faptul că dialogul este purtat numai în aramaică, ebraică şi latină. În rolul principal joacă Jim Caviezel, iar rolul Mariei este jucat de către actriţa româncă Maia Morgenstern.

Iisus din Nazaret

Unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite filme despre viaţa lui Iisus Christos este „Iisus din Nazaret”, mini-serialul de şase ore şi jumătate. Regizat de către Franco Zeffirelli şi cu un rol de excepţie realizat de către Robert Powell, filmul a apărut pentru prima dată în 1977.

Viaţa lui Iisus

„The greatest story ever told” este un film american, apărut în 1965, regizat de către George Stevens. Filmul cuprinde întreaga viaţă a lui Christos, de la naştere până la înviere.

Jesus Christ Superstar

„Jesus Christ Superstar” este un musical apărut în 1973 şi este regizat de către Norman Jewison. Pelicula se concentrează pe conflictul dintre Iuda şi Iisus, în special pe săptămâna dinaintea celei a Patimilor. Pentru portretele celor două personaje, filmul a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, din 1974.

Sursa: historia.ro

Mai multe articole despre:
filme Iisus filme paşte filme Iisus Isus din Nazaret