MENIU

Top 10 locuri uimitoare din lume pe care oricine ar trebui să le viziteze înainte de a muri

Nu contează cât de mult am călătorit sau în cât de multe locuri am fost, ne dorim întotdeauna mai mult. Lumea este un loc de-a dreptul fascinant și este chiar păcat să nu o explorăm.

Acestea sunt 10 locuri pe care trebuie obligatoriu să le vizitezi înainte de a muri, potrivit Life Hack:

1. Trinidad, Cuba

Acest oraș din Cuba reprezintă o atracție pentru turiștii din întreaga lume încă de acum câteva decenii. În 1988, orașul Trinidad a fost inclus în Patrimoniul Mondial al Unesco. Fotografia spune totul: patrimoniu cultural minunat, mâncare delicioasă și Marea Caraibilor de-a dreptul amețitoare.

2. Beijing, China

Lista unui turist nu poate fi completă fără capitala Chinei. Bogat în monumente istorice și culturale, orașul atrage o mulțime de turiști. Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis, Templul Raiului, Mormintele Ming și faimoasa Operă Beijing te vor face instant să arăți respect pentru cultura străveche a Chinei.

3. Ierusalim, Israel

Unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Iersualim este considerat sfânt de câteva religii de pe glob. Istoria se poate vedea pe zidurile din Ierusalim. Cultura, istoria și credința se regăsesc în clădirile monumentale, locurile de patrimoniu și atracțiile turistice fantastice. 

4. Viena, Austria

Capitala și, totodată, cel mai mare oraș din Austria este faimos pentru locurile aflate în Patrimoniul Mondial al UNESCO, pentru Palatul Schinbrunn, cafenelele și cofetării. Pentru a explora Viena în totalitate ai nevoie de luni: palate, monumente, parcuri și multe alte atracții care te fac să te îndrăgostești instant de acest oraș.

5. Orașul Mexic, Mexic

Capitala Mexicului, care numără aproximativ 21,2 milioane de oamen, este clasificată drept “Orașul Global Alpha”, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai importante centre financiare din Americi. O persoană poate exploara Mexicul o viață întreagă și tot nu va reuși să vadă tot.

6. Melbourne, Australia

Al doilea cel mai mare oraș din Australia, aflat de mai multe ori în top 3 cele mai bune orașe din lume pentru locuit, este întotdeauna evaluat la un nivel înalt în ceea ce privește educația, timpul liber, sănătatea, turismul și sportul.

7. Verona, Italia

Unul dintre cele mai pitorești orașe din lume, Verona strălucește în râul Adige. Ai auzit povestea despre Romeo și Julieta? S-a întâmplat aici, în Verona. Casa Julietei (Casa di Giulietta) reprezintă simbolic această tragică poveste de dragoste.

8. Luxor, Egipt

Faimos pentru cel mai mare muzeu în aer liber in lume, Luxor este un mix între un oraș modern și ruinele orașului antic Teba, capitala Egiptului în timpul zeului Amon-Ra. Monumentele istorice masive atrac sute de mii de turiști în fiecare zi. Una dintre cele mai faimoase atracții este Valea Regilor, unde se regăsește mormântul faraonului Tutankhamun.

9. Cracovia, Polonia

Unul dintre cele mai vechi și al doilea cel mai mare oraș al Poloniei, Cracovia, este faimos pentru viața academică, culturală și artistică bine dezvoltată. Acest oraș dispune de diverse stiluri arhitecturale. Aici, iubitorii de arhitectură se vor simți binecuvântați.

10. Johannesburg, Africa de Sud

Cel mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg este capitala provinciei Gauteng, cea mai bogată din această parte a continentului. Cunoscut drept “Orașul Aurului”, orașul a crescut de la mineritului industrial la un centru dezvoltat pentru creații arhitecturale, o gamă largă de atracții culturale și turistice și o atmosferă urbană.

Mai multe articole despre:
turism Egipt oraşe locuri de vizitat.