MENIU

Top 10 echipe favorite la câștigarea Champions League (P)

Top 10 echipe favorite la câștigarea Champions League

Cea mai importantă competiție fotbalistică pentru echipele de club este în plină desfășurare, iar giganții sportului rege au început să-și arate valoarea în Liga Campionilor.

Chiar dacă se mai pot schimba multe până în luna mai, 2022, putem identifica deja care sunt echipele cu cele mai bune șanse pentru câștigarea prestigiosului trofeu.

Există deja o Super Ligă a Europei

Manchester City, Bayern Munchen și PSG în top 3

După cum era de așteptat, echipele din Premier League domină clasamentul favoriților cel puțin la nivel de cote, cu toate cele patru echipe în top 6 al favoriților. Bayern Munchen și PSG sunt singurele echipe care pun la încercare cluburile britanice.

Manchester City sunt favoriți aproape în fiecare an. Chiar dacă transferul record al lui Jack Grealish nu a adus îmbunătățiri majore încă, echipa lui Pep Guardiola poate domina orice adversar, în orice moment.

Alături de City, Bayern Munchen este probabil cea mai în formă echipă a momentului. Promițătorul antrenor Julian Nagelsmann pare că încă se familiarizează cu valorosul lot pe care îl are la dispoziție, dar chiar și în aceste condiții, bavarezii pot pune probleme oricărei echipe din lume.

PSG completează podiumul favoriților în majoritatea clasamentelor. Chiar dacă performanțele echipei lui Mauricio Pochettino nu au fost deosebite în acest sezon, un lot extrem de valoros cu un atac format din Messi, Mbappe și Neymar va avea întotdeauna șanse la câștigarea Ligii Campionilor.

Cum întocmim clasamentul

Alegem echipele favorite folosind 3 surse diferite:

  • com - publicație respectată care păstrează un clasament cu echipele favorite pe întreg parcursul sezonului, cu actualizări periodice în funcție de rezultate și de forma echipelor.
  • Cotele caselor de pariuri din România - calculăm o medie pe baza cotelor pe care le vei găsi la câteva dintre cele mai bune case de pariuri de la noi din țară.
  • Oddschecker - probabil cea mai respectată sursă de cote la nivel global, o medie a cotelor oferite de cei mai mari operatori din lume.

Goal.com preferă pe Bayern Munchen

Majoritatea cotelor o dau pe Manchester City ca favorită, Goal.com preferă însă gruparea bavareză. Bayern Munchen au desființat toate echipele întâlnite în grupe până la data scrierii acestui articol, cu 4 victorii din 4 meciuri, 17 goluri înscrise.

Restul clasamentului actualizat de Goal.com este de asemenea puțin diferit de cel al caselor de pariuri, cu Manchester City (2) urmați de Liverpool (3), Real Madrid (4), Chelsea (5), Juventus (6), PSG (7), Ajax (8), Manchester United (9) și Inter (10).

Probabil cele mai mari surprize în acest clasament sunt Real Madrid pe locul 4 și PSG pe locul 7. Karim Benzema și Vinicius Junior au transformat Realul lui Ancelotti în una dintre cele mai periculoase echipe din lume, în timp ce PSG probabil se vor califica de pe locul 2 în grupa cu City.

Manchester City sunt favoriții caselor de pariuri

Pentru a identifica favoriții la câștigarea Champions League, am calculat media cotelor de la diferite case de pariuri România: Unibet, Betano, Fortuna, Superbet și Betfair.

Jucătorii au acces la câte un clasament final cu cote pentru pariuri pe Liga Campionilor. Diferențele între cotele caselor de pariuri sunt destul de mici, de obicei sub 0.50 din cotă, dar topul favoriților este cam același la toți: pe primul loc Manchester City, urmați la diferență foarte mică de Bayern Munchen, și apoi în ordine - PSG, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Ajax, Juventus, Real Madrid și Barcelona.

Cursă între Manchester City și Bayern Munchen pe Oddschecker

Pe Oddschecker avem un clasament ușor diferit de cele prezentate până acum, dar cu aceleași două favorite pe primele două locuri:

  1. Man City – 5
  2. Bayern Munich – 5.4
  3. PSG – 6.5
  4. Liverpool – 8
  5. Chelsea – 10
  6. Manchester United – 21
  7. Ajax – 24
  8. Real Madrid – 27
  9. Juventus – 34
  10. Barcelona – 55

Chiar dacă avem două favorite clare în majoritatea topurilor, Chelsea a demonstrat în sezonul trecut de UEFA Champions League că orice se poate întâmpla în această competiție, așa că măcar echipele din top 5 nu ar trebui subestimate.

 

Mai multe articole despre:
Champions League