MENIU

Top 10 cele mai sănătoase băuturi pentru vară - Rețete naturale pe care le poți prepara singur

Top 10 cele mai sănătoase băuturi pentru vară - Rețete naturale pe care le poți prepara singur

Top 10 cele mai sănătoase băuturi pentru vară - Rețete naturale pe care le poți prepara singur. Pentru a te menţine în formă cât mai bună vara, medicii şi nutriţioniştii recomandă renunţarea la băuturile cu conţinut ridicat de alcool, zahăr sau băuturile acidulate în exces. Alcoolul şi zahărul te deshidratează mai rapid, iar pielea ta este mai sensibilă în faţa radiaţiilor ultraviolete. Iată care sunt cele mai naturale opţiuni de sezon, top 10 cele mai sănătoase băuturi pentru vară.

Top 10 cele mai sănătoase băuturi pentru vară - Rețete naturale pe care le poți prepara singur.

10. Suc de roşii

Bogat în vitamine şi minerale, sucul de roşii natural este cea mai bună soluţie pentru a lupta cu deshidratarea fără să bei cantitaţi foarte mari de apă. Licopenul, substanţa ce dă culoarea roşiilor este un antioxidant puternic, cu efecte de prevenire a numeroase tipuri de cancer.

9. Suc de mere

Sucul de mere natural, fără aditivi, este bogat în potasiu, reduce nivelul colesterolului "rău" şi grăbeşte eliminarea toxinelor din ficat şi rinichi. Sucul de mere are însă un conţinut caloric ridicat, deci nu-l bea ca pe apă.

8. Vin roşu

Medicii sunt de acord că băuturile alcoolice tari trebuie evitate vara, iar dintre cele mai slabe vinul este cea mai naturală şi mai sănătoasă băutură. Un pahar de vin roşu pe zi poate preveni apariţia bolilor cardiace şi conţine antioxidanţi.

7. Suc de portocale

Conţinutul ridicat de vitamina C din sucul de portocale îl recomandă drept o băutură de vară excelentă, dar nu uita că pentru un pahar de suc proaspăt pot fi folosite până la 10 portocale, deci numărul de calorii nu este tocmai neglijabil.

6. Suc de struguri

Cu aceleaşi efecte bune asupra inimii şi arterelor ca şi vinul roşu, sucul de struguri fără conservanţi poate avea şi un efect laxativ ce împiedică reţinerea toxinelor în corp pentru prea mult timp şi poate reduce aciditatea în stomac.

Citește continuarea pe eva.ro

Mai multe articole despre:
bauturi sanatate vara retete naturale