MENIU

Tolontan, dezvăluiri despre declarațiile Elenei Udrea și Rudel Obreja, în procesul ”Gala Bute”

Cătălin Tolontan a postat pe blogul său mai multe declarații de ale Elenei Udrea și Rudel Obreja,  făcute în fața judecătorilor de la ICCJ.  Astfel, Udrea a susținut că ”toate persoanele care s-au luptat pentru a se schimba în bine instituţii publice, pentru a se modifica Codul penal şi de procedură penală sunt arestate la acest moment!”, în timp ce Obreja a precizat că ”Toți procurorii DNA la un loc nu au făcut ce am făcut eu pentru România!”.

”Gala Bute este o fîntînă nesecată de fapte, personaje și uimiri. Prima oară după arestare, inculpații și avocații s-au înfățișat calmi și cît de cît încrezători în argumente și-n justiție. Apoi, nimic n-a mai semănat. Ridicîndu-și privirea din costumul elegant, Rudel Obreja i-a înfruntat pe procurori în fața Curții. Și el și Elena Udrea au spus că, de fapt, băieții buni sînt arestați de către cei răi, într-o inversare cinică a actului de justiție. S-a întîmplat chiar în termenul de dinaintea celui de azi. Anchetatorii au găsit în documentele trimise de Europlus Computers fotografii modificate în photoshop! Mai simplu. Firma organizatoare a Galei Bute a încasat 3 milioane de lei bani publici pe filiera MDRT – Primăria Lupeni – Termogaz. În fine, nu e neapărat simplu.

Dar procurorii susțin că e clar. Ca să ia banii cu care Termogaz plătea practic în numele cuvîntului dat de Elena Udrea lui Obreja, președintele FR Box și Gărdean au inovat. Ei au născocit un contract de publicitate în decembrie 2011. Dar nu pentru Gala Bute, că evenimentul se scuturase împreună cu florile din vara aceluiași an, ci pentru altă competiție, care urma în februarie 2012. 8 poze trucate cu panouri montate în photoshop! Obreja s-a zgîrcit și n-a vrut să plătească taxe pentru acești bani, așa zice DNA. Omul a intrat în combinație cu niște firme fictive, care i-au întors suma.

Cînd inspectorii ANAF au rîcîit ușa, ”au venit mascații la mine acasă”, povestește Obreja, inculpatul cu șarm de actor hollywoodian le-a pus la dispoziție 8 fotografii. În imagini se vedea cum gala din februarie 2012 era promovată pe panouri publicitare prin oraș. Niște băieți din DNA s-au jucat cu biții pozelor și au făcut ochii mari. Panourile erau reale, dar conținutul fusese montat în photoshop. Au identificat, în oraș, panourile. L-au chemat pe Mihai Anastasiu, administratorul firmei de outdoor de care aparțineau dreptunghiurile umblătoare, cocoțate pe schelele de fier. ”Vehiculele sînt ale mele, dar eu n-am promovat niciodată Eurobox!”, a dat Anastasiu din umeri. Omul văzuse multe la viața lui. I se prezenta un fake, ca în anii ’90. 

”Bute a luat 1 milion de euro din Gala asta”, apasă el, în fața judecătorului, ca să probeze amploarea evenimentului. ”Iar la Romexpo, care era o căzătură, am băgat 310.000 de euro”, adaugă. ”Am produs cel mai mare eveniment sportiv indoor din istoria României, cu 10.000 de spectatori în tribune”, se mîndrește cu furia omului nedreptățit. E aceeași linie de apărare a lui Obreja din 2011, înregistrarea de la B1Tv e simpatică privită la aproape patru ani după.

Cum procurorul o ține pe a lui și-i cere judecătorului să-l rețină pe inculpat, Obreja izbucnește.”Toți procurorii DNA la un loc nu au făcut ce am făcut eu pentru România!”.

 Mai multe pe tolo.ro