MENIU

Toader se laudă că a scăpat basma curată în faţa OCDE, dar strecoară un detaliu FALS

Drago Kos

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a primit răspunsul aşteptat mai bine de 10 zile în legătură cu presupusele acuzaţii oficiale ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică la adresa deciziei CCR în cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Ministrul Justiției prezintă doar ce-i convine din răspunsul OECD și strecoară o "intoxicație" care poate fi demontată printr-o căutare simplă pe Internet.

Într-o postare pe facebook, Tudorel Toader a relatat, sintetic, corespondenţa purtată cu OECD.

"Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din OECD. D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale. D. Kos nu a vorbit în numele OECD! «Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile d-lui Kos au fost reflectate de presa din România»!”, se arată în mesajul postat de Tudorel Toader pe Facebook.  

Potrivit paginii oficiale a OECD, titulatura completă a funcţiei deţinute de Drago Kos este preşedinte al Grupului de lucru privind corupţia în tranzacţii comercile internaţionale

Deci Tudorel Toader ascunde tocmai cuvântul-cheie din titulatura lui Kos: corupția! Titulatura lui Kos se vede în imaginea de mai jos de pe site-ul OECD:

După ce Tudorel Toader a acuzat Ziare.com de dezinformare și fake-news, site-ul de știri a reacționat promt și a demonstrat cum dezinformează chiar ministrul:

"Spre deosebire de Ziare.com, care a publicat integral raspunsurile originale ale dlui Kos, caruia i-am adresat intrebarile referitoare la situatia din Romania tocmai avand in vedere pozitia sa in cadrul OECD, dl Toader nu publica intregul raspuns primit de la OECD si singurul citat din aceasta corespondenta nu reflecta o delimitare de declaratiile dlui Kos, ci doar o abtinere de la orice comentariu. In rest, dl Toader istoriseste ce a inteles domnia sa din presupusul raspuns.

Dl Toader sustine ca dl Kos nu ar fi seful structurii anticoruptie din OECD, ci ar fi seful Grupului de lucru pentru tranzactii comerciale internationale din OECD, adica Working Group on International Commercial Transactions). Un asemenea grup nu exista insa in structura organizatiei, reflectata pe site-ul OECD. Exista doar OECD Working Group on Bribery in International Business Transactions, adica structura anticoruptie din OECD, condusa de dl Kos".

Mai multe articole despre:
tudorel toader