MENIU

Schimbare importantă pe toate şoselele cu 4 benzi din România

Compania de Drumuri vrea să pună parapete de beton pe mijlocul şoselelor cu 4 benzi, care să separe cele două direcţii de mers.

Un acord cadru cu durată de doi ani a fost semnat pe 22 aprilie de către Compania de Drumuri și Autostrăzi pentru parapete rigide prefabricate din beton ce vor fi montate pe sectoarele de drum cu patru benzi.

Contractul în valoare de 52 de milioane de lei a fost semnat cu Asocierea Kamarom prefabricate din Beton SRL-Dunapref. Parapetele din beton vor fi folosite pentru separarea sensurilor de circulație pe sectoarele cu 4 benzi și pentru eliminarea punctelor periculoase de pe rețeaua de drumuri naționale.

"Obiectul Acordului-cadru se referă la furnizarea, transportul și montarea parapetelor rigide prefabricate din beton utilizate pe sectoarele periculoase de drumuri naționale, din punct de vedere al siguranței circulației, pentru protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație, a ieșirilor de pe platformă drumului, a amenajărilor de intersecții, inclusiv înlocuirea celor deteriorate", transmite CNADNR itnr-un comunică remis HotNews.ro.

"Parapetele rigid prefabricat din beton se clasifică în elemente curente și elemente de capăt. Elementele se vor utiliza pentru separarea sensurilor de circulație pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanților la traficul rutier de a nu părăsi platforma drumului, amenajarea intersecțiilor. De asemenea, parapetul achiziționat va fi utilizat pentru eliminarea punctelor periculoase și creșterea gradului de siguranță rutieră pe rețeaua de drumuri naționale", transmite CNADNR.

Mai multe articole despre:
null