MENIU

Toate lucrurile care se pot întâmpla în corpul tău în timpul unei călătorii cu avionul

În timp ce pentru unii o călătorie cu avionul este o experiență deosebită, pentru alții poate fi terifiantă. Iată o listă cu toate modificările care se petrec în corpul tău în timpul unei curse aeriene.

Oboseala acută

Dacă simți o senzație de oboseală acută când te afli în avion, aceasta nu se datorează lipsei de somn, ci faptului că o astfel de călătorie prin diferite fusuri orare îți poate provoca un dezechilibru al ceasului biologic.

Amețeala și răul de mișcare

Aceste stări se produc atunci când urechea internă și ochii transmit semnale contradictorii creierului sunt destul de întâlnite în rândul celor care călătoresc foarte mult, iar, de cele mai multe ori, sunt simple inconveniențe.

Deshidratarea

În avion umiditatea este limitată, motiv pentru care călătorii sunt predispuși deshidratării. Atunci când corpul nu dispune de suficientă apă, acesta va pune în mișcare un mecanism de prezervare a fluidelor. Pentru a preveni deshidratarea organismului, ar trebui să te asiguri că bei suficientă apă în timpul zborului.

Privarea de oxigen

Cabinele sunt presurizate la 75% din presiunea normală a atmosferei. Nivelul scăzut de oxigen din sângele tău poate conduce la hipoxie, o stare care este cauzată de aportul insuficient de oxigen în organism. Hipoxia poate fi detectată prin simptome precum euforia, scăderea timpului de reacție, dureri de cap și îți poate afecta și judecata și vederea.

Pierderea auzului

Acest lucru se petrece atunci când un dezechilibru al presiunii aerului din urechea medie şi presiunea aerului împiedică vibraţia timpanului. Sunetele pot fi cuprinse între 95 și 105 decibeli și pot crește până la 115 în timpul decolării. Atunci când avionul decolează sau aterizează, presiunea aerului din mediu se schimbă foarte rapid, iar tubul lui Eustache (localizat în urechea internă) nu reacționează suficient de repede.

Imposibilitatea de a simți gustul mâncării

Ai încercat vreodată să consumi mâncare în avion și ai crezut că nu este gătită bine sau că are un gust ciudat? În timpul călătoriei cu avionul presiunea aerului se schimbă cu rapiditate, astfel aerul din cabină devine prea uscat. Acest fapt cauzează uscarea membranelor mucoase, ceea ce provoacă reducerea gustului cu până la 30%.

Sursa

Mai multe articole despre:
avion rău de mişcare pierderea auzului