MENIU

Tudorel Toader îi dă replica lui Iohannis din fotoliu: "Nimeni nu a afirmat că procurorii..."

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a lipsit de la bilanțul Parchetului general, ca și la bilanțul DNA, a reacționat pe pagina persoanlă de Facebook după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat că se încearcă subordonarea politică a magistraților.

Președintele Klaus Iohannis, prezent la bilanțul Parchetului General, a făcut aluzie la articolul din Constituție care spune că activitatea procurorilor se face "sub autorititatea ministrului Justiției". "Sintagma este "sub autoritatea" și nu "în subordinea" ministrului Justiției, a precizat președintele.

"Se face o confuzie intenționată, pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor. Este o încercare de a slăbi independența procurorilor, de a legitima suspunerea lor față de voința politicului", a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Tudorel Toader se apără pe Facebook spunând că "nimeni nu a afirmat că procurorii își desfășoară activitatea sub controlul ministrului justitiei!".

"Pentru corecta informare a opiniei publice:
Art.132 din Constitutie prevede ca" procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei".
Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei !", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis: Se încearcă intimidarea celor care aplică legea

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat din nou, la bilanțul anual al Parchetului general, un susținător al unei justiții independente și funcționale în România și a criticat dur atacurile la adresa magistraților venite din partea celor "certați cu legea".

Mai multe articole despre:
tudorel toader