MENIU

Toader îi răspunde lui Lazăr: N-am luat din senin decizia de a-l evalua

Ministrul Justiíţei Tudorel Toader răspunde criticilor lansate de procurul general Augustin Lazăr şi spune că nu a acţionat "la comandă" când a decis să-l evalueze, ci pentru că are impresia că procurorul şef şi-a depăşit atribuţiile. 

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor procurorului general, ministrul Tudorel Toader răspuns că nu comentează comentariile altora. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a răspuns totuşi uneia dintre acuzaţii, anume aceea că decizia de a-l evalua ăe Augutin Lazăr nu i-ar aprţine, ci i-ar fi fost impusă de cei care, într-un fel sau altul, sunt deranjaţi de anchetele Ministerului Public.

"Decizia de demarare a proceduirii de evaluarea n-am luat brusc, n-a venit nici din senin, nici circumstanţial. Eu am observat, de-a lungul timpului, cum Ministerul Public s-a indepărat, treptat treptat, de la rolul său  constituţional. Eu am constatat cum activitatea MP s-a îndepărtat de la roluul de garantare a drepturilor si libertăţilro cetăţenilor," a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei a confirmat şi faptul că Augustin Lazăr va avea parte de acelaşi tratament ca şi laura Codruţa Kovesi.

"Voi face evaluareea în maxim 30 de zile şi voi anunţa rezultatele public. Voi face o radiografie a acţivităţii manageriale a procurorului general şi voi trage o concluzie."

Tudorel Toader a procedat în acelaşi mod şi cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi: i-a evaluat activitatea, a întocmit un raport în 20 de puncte, pe care l-a prezentat public şi, în baza lui, a solicitat revocarea.  

Mai multe articole despre:
toader